Әлемдегі бүкіл мұсылман қауымы үшінқасиетті «Рамазан» айы да келіп, ауыз бекітіліп, ораза ұсталынуда. Бұл өз кезегінде мұсылманқауымының басы қосылып күнделікті үйжағдайында, мешіттерде немесе қоғамдықтамақтану орындарында ауызашардыңұйымдастырылатын кезеңі. Сондықтан, Сіздерменхалықтың салауаттылығын, отбасыларыңыздың, жақын адамдарыңыздың денсаулығын ойлап, тағамнан уланудың алдын алу бағытында төмендегіқысқаша сақталынуға қажетті талаптардыұсынамын:
Үй жағдайында:
-қонақтардың қол жууына жағдайдың болуын;
-тамақтану бөлмелерінің ауасын жиі алмастыруын;
-шикізат пен тамақ өнімдерін қауіпсіздігінкуәландыратын тауардың ілеспе құжаттамасы бар орындардан сатып алынуын;
-үй жағдайында дайындалған консерві (салаттар, ет, құс, балық, саңырауқұлақ және т.б.) өнімдерінпайдаланар алдында 15-20 минут термиялықөңдеуден өткізуін;
-ет, құс, жұмыртқадан тез бұзылатын тағамдар, сондай-ақ паштеттер, аспаздық өнімдер, кремі бар кондитерлік өнімдер, салаттарды дайындағаннанкейін бірден қолдану қажет, сақталу талабысақталынбағанда келесі күні пайдаланбауды;
-терінің іріңді аурулары бар, іріңді кесілген, күйген, терісі сыдырылған, сондай-ақ жоғары тыныс алужолдарының ауруы болған жағдайда тамақәзірлеуге қатыспау.
Г.Айымбетова – Жалағаш аудандық СЭБ басқарма басшысы
Пікірлер жоқ. Бірінші болыңыз!